Sain kunnian tehdä ystäväni tyttären rippijuhliin täytekakun ja voileipäkakun.
Täytekakku tehty viidestä 4 munan kääretorttupohjasta. Täytteenä vadelmahilloa ja kermavaahtoa, kostutus lemon limsaa.
Purostukset valkoista ja hennon vaaleanvihreää Flora-vispiä. Koristeet sokerimassaa.
Kakun päälle tullut koriste matkasi erillään juhlapaikalle, koska kakku haettiin jo edellisenä päivänä pitkän välimatkan vuoksi.
Samaan juhlaan meni myös tämä graavilohi voileipäkakku.
Mielestäni tein tästä ison, mutta kakku olikin loppunut kesken.
Harmittava juttu, ja ensi kerralle osaan varautua ja tehdä isomman kakun.
Voileipäkakku tehty Hyla-tuotteista.
GRAAVILOHI VOILEIPÄKAKKU
Tummaa vuokaleipää n. 24 siivua
Vaaleaa vuokaleipää tai paahtoleipää n.30 siivua
Täyte 1
200 g Valkosipuli tuorejuustoa
100 g Maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Cream Fraichea (150g )
n.4-5 rkl Maustamatonta vatkattua Flora-vispiä
n. ½ Tuorekurkkua (isohko) raastettuna (valuta raasteesta liika neste pois)
pieni ripaus suolaa ja mustapippuria
Täyte 2
200 g Kylmäsavulohi tuorejuustoa
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Cream Fraichea (150g )
n.5 rkl Maustamatonta vatkattua Flora-vispiä
n. 150-200 g graavisuolattua lohta leikattuna pieneksi
pieni ripaus suolaa ja mustapippuria
Voileipäkakun kostutukseen Hyla-maitoa
Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka (esim. lasagnevuoka) tuorekelmulla.
Leikkaa leivistä reunat pois. Aloita voileipäkakun kokoaminen levittämällä vuoan pohjalle vaaleat leipäsiivut tiiviisti toisiaan vasten.
Kostuta maidolla, joko suoraan lusikalla tai sitten pullasudilla sivelemällä.
Laita puolet täytteestä 1 leipien päälle ja lado päälle tummat leipäsiivut tiiviisti. Kostuta jälleen leipäsiivut maidolla ja laita seuraavaksi täytteestä 2 puolet leipäsiivujen päälle. Jälleen vaaleat leipäsiivut, kostutus maidolla ja loput täytteestä 1. Sitten tummat leipäsiivut, kostutus maidolla ja loput täytteestä 2.
Päällimmäiseksi vielä vaaleat leipäsiivut ja niiden kostutus maidolla. Peitä tuorekelmulla ja jätä maustumaan yön yli.
Kumoa kakku tarjoilualustalle ja tasoita reunat leikkaamalla ne tasaiseksi terävällä veitsellä.
KUORRUTUS
n. 200 g Maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Cream Fraichea
n. 1,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
ripaus suolaa ja mustapippuria
Sekoita aineet keskenään tasaiseksi massaksi ja levitä tai pursota voileipäkakun päälle.
Koristele voileipäkakku haluamallasi tavalla.
Tähän kakkuun jätin reunoille tyhjää, koska ystäväni halusi laittaa kakkuun vielä koristeeksi katkarapuja ennen tarjoilua.
ONNEA VIELÄ KERRAN JANIKA !