torstai, 11. syyskuu 2008
"KAHVIPANTTERIT"
KAHVIPANTTERIT
Pohja:
150 g voita tai margariinia ( sulata )
4 munaa
2,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja
2 dl Flora Vanilla-vaniljakastiketta/ tai ruokakermaa
Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita muna-sokerivaahtoon, sula rasva, jauhot ja vaniljakastike/ruokakerma.
Ota taikinasta n. 4 rkl taikinaa eri astiaan ja lisää siihen seuraavat aineet:
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl vahvaa kahvia
(tarvittaessa vielä loraus ruokakermaa/ vaniljakastiketta)
Levitä puolet vaaleasta taikinasta pellille. Nostele lusikalla tummempaa taikinaa nokareina vaalean taikinan päälle. Levitä loput vaaleasta taikinasta "pilkkujen" päälle.
Paista pohja 200 C, n. 15-20 min.
Anna pohjan jäähtyä. Päällystä haluamallasi tavalla tomusokeri-kuorrutuksella.
Itse tein tomusokeri-kuorrutuksen kahvista ja tomusokerista, johon lisäsin tilkan voisulaa.
Otin osan kuorrutteesta erilleen ja värjäsin sen tummemmaksi kaakaojauheella. Tein samanlaisen kuvioinnin, kuin aiemmin Aleksanterin-leivoksissa....
Olen muokannut alkuperäistä ohjetta omanlaisekseni. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.